Осмомартенска акция по кръводаряване се провежда в УМБАЛСМ Н. И. Пирогов - ПоДари

...
Осмомартенска акция по кръводаряване се провежда в УМБАЛСМ Н. И. Пирогов - ПоДари
Коментари Харесай

Пациенти даряват кръв за нуждаещи се в „Пирогов“

Осмомартенска акция по кръводаряване се организира в  УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов "   -  " ПоДари късмет за живот посредством кръвта си ", оповестиха от лечебното заведение.

Кампанията се организира от 8.30 до 13 часа, в рапортна зала " Емил Таков ", ет. 2 (над незабавното отделение) в болница " Пирогов ". 

Университетската незабавна болница, която непрекъснато приема за лекуване пациенти с най-тежки болести, започва двудневната акция измежду своите чиновници, с цел да подкрепи  сериозната потребност от кръв за пациентите си. 
 Георги Димитров
В кръводаряването могат да се включат и дългогодишни кръводарители, близки на пациенти, както и всички хора с огромни сърца, желаещи  да подарят късмет за живот. Изключително признателни ще сме на всички донори и изключително на тези, които са от група " А- ". 
 Георги Димитров
За последната година болница " Пирогов " е употребила близо 1700 литра кръв и 761 литра плазма , оповестява доктор началника на Отделението по " Трансфузионна хематология " в " Пирогов " доктор Евгения Шурлиева. Тя напомня и, че в международен мащаб кръводаряването е все по-препоръчителен способ за регенериране на клетките в човешкия организъм. 
 Георги Димитров
От болничното заведение прецизират, че кръводаряването няма никакви опасности за здравето. От там поучават всеки, който желае да се включи в Кампанията на Националния център по трансфузионна хематология, да е приел храна, вода и пил кафе. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР